Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Απεργία

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου
Πανελλαδική πανεργατική απεργία!

Προσυγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης στις 10:00πμ με απόφαση του φοιτητικού συλλόγου ΔΕΑΠΤ.
 
Η κοινωνία δεν αλλάζει απο το σπίτι.

Όλοι στο δρόμο!
 

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αιτήματα του συλλόγου φοιτητών ΔΠΦΠ


  • · Καμία εφαρμογή του νέου νόμου πλαίσιο

  • · Άμεση επίλυση των προβλημάτων του πανεπιστημίου

  • · Καμία εξάρτηση από το ΤΕΙ Μεσολογγίου

  • · Δυνατό, ισχυρό, αυτόνομο πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

  • Διπλή εξεταστική Ιανουάριο/Φεβρουάριο με ανθρώπινους όρους


    http://katalipsidpfp.blogspot.com/ (Blog του συντονιστικού κατάληψης του τμήματος ΔΠΦΠ)

Κάλεσμα για κοινή δράση μαθητών-φοιτητών


Από τότε που ανακοινώθηκε επίσημα ότι η χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική ύφεση, κεκτημένα χρόνων καταργούνται μέσα από βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα. Με το γνωστό πλέον πρόσχημα αναδιάρθρωση και ‘’σωτηρία’’ έχουν λεηλατηθεί τα δημόσια ταμεία και όλες οι κοινωνικές παροχές (από ασφαλιστικά ταμεία μέχρι την παιδεία). Λεφτά υπάρχουν αλλά έχει έρθει η στιγμή να συγκεντρωθεί το κεφάλαιο στα αφεντικά και τους δυνάστες των ζώων μας.

Στις 24/8 κατατέθηκε για ψήφιση ο νόμος πλαίσιο της Διαμαντόπουλου  που καταργεί το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ισοπεδώνει τα πτυχία και καταλήγει στο συμπέρασμα σπουδές για λίγους. Το πανεπιστήμιο γίνεται χώρος κερδοφορίας των επιχειρήσεων, χώρος προετοιμασίας ανέργων και μελλοντικών δούλων. Η ίδια στρατηγική ακολουθείται και στα σχολεία με ελλιπής χρηματοδοτήσεις, ελλείψεις βιβλίων, εκπαιδευτικών και συγχωνεύσεις σχολείων. Μέσα από μία τακτική εκφοβισμού και καταστολής του κόσμου, ο κρατικός μηχανισμός χτυπάει με τα ΜΑΤ στο ψαχνό και με τα ΜΜΕ στο μυαλό. Η μόνη λύση απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου είναι ο κοινός αγώνας όλης της κοινωνίας. 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις αγωνιστικές κινήσεις των μαθητών και καλούμε σε κοινές δράσεις:

  • ·        Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση στο χώρο του πανεπιστημίου στις 18:00 μ.μ. με θέμα το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα. Θα ακολουθήσει πάρτι.
  • ·        Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 πμ θα πραγματοποιηθεί πορεία με προσυγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΠΦΠ
(ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ)