Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά!

Οι μαζικότατες διαδηλώσεις της 6ης Δεκέμβρη, δύο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, απέδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς τα αιτήματα που ανέδειξε η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η συμμετοχή  20.000  και πλέον ανθρώπων σε αυτές φανέρωσαν πως μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι δεν δίνουν συγχωροχάρτι στις πολιτικές  της κυβέρνησης και του ΔΝΤ.

Η πολιτική της κυβέρνησης αποτυπώθηκε στην φοβερή καταστολή με χημικά και ξύλο των φοιτητικών συλλόγων! Συγκεκριμένα, οι Σύλλογοι Φιλοσοφικής και Νομικής Αθήνας χτυπήθηκαν άγρια και αναίτια από τις δυνάμεις καταστολής με δεκάδες διαδηλωτές τραυματισμένους και 83 προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ. Από την προσυγκέντρωση, κιόλας, της πορείας έγινε ξεκάθαρο ότι μόνος στόχος ήταν η τρομοκράτηση των συγκεντρωθέντων και η διάλυση της πορείας πριν ακόμα αρχίσει.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η συγκέντρωση έιχε προγραμματιστεί σε συμπαράσταση των 42 συλληφθέντων φοιτητών (οι οποίοι θα οδηγούνταν τo το πρωί της Τρίτης στον Εισαγγελέα με ανυπόστατες και επαναλαμβάνόμενες κατηγορίες). Εκεί χτυπήθαν αρκετοί συγκεντρωμένοι καθώς και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ, ο οποίος υπέστη διάσειση και μαζί με ένα μέλος της ΑΡΕΝΑ βρέθηκαν στο νοσοκομείο.

 Στο Αγρίνιο την Δευτέρα 6 Δεκέμβρη 2010 στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε  πορεία των μαθητών απο τα λύκεια της πόλης η οποία και κατέληξε στο αστυνομικό μέγαρο. Εκεί τους περίμενε μια διμοιρία ΜΑΤ η οποία επιτέθηκε απρόκλητα με χημικά και γκλομπ και συνέλαβε 5 μαθητές. Για αρκετές ώρες δεν υπήρχαν πληροφορίες για την υγεία των μαθητών, ούτε και για το αν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Το απόγευμα ευτυχώς οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά σχηματίστηκε ενάντιά τους δικογραφία που δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα να απαγγείλει μελλοντικά κατηγορίες.

Αυτή η στάση των δυνάμεων καταστολής αναδεικνύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αμφισβητεί τις πολιτικές τις επιλογές, αδιαφορώντας ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα.
Αν η κυβέρνηση θεωρεί, ότι με αυτές τις μεθόδους, της  ωμής βίας, θα τρομάξει τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία και την Αριστερά τότε είναι γελασμένη. Το ΠΑΣΟΚ για ακόμα μια φορά φαίνεται να μην έχει διδαχθεί τίποτα από τη σύγχρονη ιστορία των κοινωνικών αγώνων. Αντίθετα, επιδεικνύει την εμμονή της να προχωρήσει στην πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων και της κοινωνικής νομιμοποίησης  .
Σήμερα, περισσότερο παρά πότε, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.

Ως Αριστερή Ενότητα θεωρούμε χρέος μας να εντείνουμε τους αγώνες μας ενάντια στο Μνημόνιο και την πολιτική που Κυβέρνηση, Τρόικα και ΔΝΤ εφαρμόζουν. Με ενωτικές πρωτοβουλίες δράσεων στις σχολές, με γενικές συνελεύσεις και ενεργοποίηση των φοιτητικών συλλόγων θα παλέψουμε για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Θα αγωνιστούμε για να σταματήσουμε τη διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την υποβάθμιση της ζωής μας. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό ρεύμα αντίστασης της νεολαίας εντός και εκτός σχολών, που θα αποτελέσει τη σπίθα για την ανάπτυξη των αντιστάσεων και θα παλέψει ενωμένο με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας. Αντλώντας δύναμη και έμπνευση από την εξέγερση του Δεκέμβρη έδειξε πως η νεολαία μπορεί να αντιδρά, μπορεί να παίρνει την κατάσταση στα χέρια της.


Η τρομοκρατία δεν μας σταματά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: