Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Κάλεσμα


Πριν 38 χρόνια στο Πολυτεχνείο, ο ελληνικός λαός διεκδικούσε «ψωμί, παιδεία, ελευθερία». Τα τρία αυτά αιτήματα σήμερα ακούγονται πιο επίκαιρα απο ποτέ. Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν, και όπως είναι ξεκάθαρο συνεχίζουν να εφαρμόζονται και σήμερα (Μνημόνιο 3) καταργούν οτι κατακτήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Σήμερα η λέξη «ψωμί» μεταφράζεται σε όχι άλλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Η λέξη «παιδεία» διεκδικεί δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με επαρκή χρηματοδότηση και πανεπιστήμια που θα λειτουργούν με όρους ακαδημαικούς και όχι επιχειρηματικούς. Η λέξη «ελευθερία» δηλώνει την ανάγκη για περισσότερη δημοκρατία, ειδικά στις μέρες μας που ο φασισμός προσπαθεί να διαβάλλει την κοινωνία. Αυτά τα αιτήματα συνεχίζουμε να τα διεκδικούμε γιατί οι ανάγκες μας δεν είναι συζητήσιμες.


Το πανεπιστήμιό μας, το οποίο πλήττεται και αυτό απο την υπάρχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση και υπόκειται σε υποχρηματοδότηση εμφανίζει διάφορα προβλήματα που αφορούν και τη φοιτητική μέριμνα. Εκτός των γνωστών προβλημάτων, όπως η έλλειψη φοιτητικής εστίας, ανεπαρκούς βιβλιοθήκης κλπ, ακόμα και η παροχή σίτησης μέσω της λέσχης είναι υποβαθμισμένη. Οι μερίδες και η ποσότητα του φαγητού μειώνονται και η ποιότητα είναι αμφισβητήσιμη.

Τα προβλήματα δεν γίνεται να μας αφήνουν αδιάφορους. Οι λύσεις και οι απαντήσεις μπορούν να δοθούν μόνο συλλογικά και γι’αυτό καλούμε όλους του φοιτητές στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων τους. 


•    Συνέλευση ΔΕΑΠΤ, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο στις 14.00
•    Συνέλευση ΔΠΦΠ, Τρίτη 13 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο
στις 14.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: