Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τοποθέτηση της ΑΡ.ΕΝ. Αγρινίου στο πανελλαδικό διήμερο


Κάθε ανάλυση της συγκυρίας μπορεί να είναι χρήσιμη για όλα τα σχήματα και ο καθένας να πλουτίζει το λόγο του με επιχειρήματα σχετικά με το πώς φτάσαμε ως εδώ. Αυτή τη στιγμή όμως χρέος της Αριστεράς και κατ’ επέκταση της Αριστερής Ενότητας πρέπει να είναι η δράση και η οργάνωση της αντεπίθεσης στην πολιτική που εκφράζεται από τα αστικό μπλοκ εξουσίας. Ας μην μένουμε άλλο σε διαπιστώσεις, ας περάσουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας τις δικές μας προτάσεις που δεν απαντούν στα ψευδοδιλλήματα, αλλά σε άμεσες ανάγκες και απαιτούν άμεση ανατροπή.

Η σπουδάζουσα νεολαία αποτελεί το κομμάτι της ευρύτερης νεολαίας το οποίο υποτίθεται και πρέπει να είναι σκεπτόμενο και προοδευτικό. Αυτή η γενιά έχει να θυσιάσει τα λιγότερα, σε σχέση με τον κόσμο της εργασίας, αλλά αν δεν αγωνιστεί θα χάσει τα πάντα στο μέλλον. Πρέπει όλοι οι φοιτητές να καταλάβουν ότι δεν επιδιώκουμε να κάνουμε βιώσιμο το παρόν σύστημα παιδείας ούτε να το επιστρέψουμε σε κάποιο προηγούμενο σημείο ισορροπίας. Επιδιώκουμε την συνολική ανατροπή του συστήματος, επιδιώκουμε το σύστημα διδασκαλίας να μην γίνεται διδασκαλία του συστήματος. Ας κάνουμε κάθε φοιτητή φορέα αμεσοδημοκρατίας και εργαλείο ριζοσπαστικοποίησης με κάθε ευκαιρία. Κάθε σχήμα μεγεθύνοντας την αξία της συλλογικότητας και υπεραμύντοντας την αυτονομία του ας βρει τους τρόπους να το πετύχει.  

Να μορφωθούμε από τα διεθνή και σύγχρονα φοιτητικά κινήματα. Να γίνουμε η εμπροσθοφυλακή των κοινωνικών αγώνων όχι αναμένοντας, αλλά γεννώντας εξελίξεις και δημιουργώντας νέους συσχετισμούς δύναμης στον κοινωνικό ιστό. Το μπλοκ της αστικής εξουσίας και των υπερασπιστών του μνημονίου ενώθηκε. Εμείς δεν πρέπει να δώσουμε άλλη παράταση στην ενότητά μας.

ή ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ή αυτοί

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: